Isen kom idag
Ja så kom isen på Näsviken, det är dags att ta upp båten. inget fiske nu på någon månad till dess att isfisket kan börja, synd gäddan är som fetast och finast just nu. För er som inte gillar Gädda kan jag ge ett bra tipps, gäddan bör inte väga mer än 2,5 kg den blir lätt träig sedan. Nåväl hä kommer tippset. rensa och filéa gäddan kör filéerna i en mixer till en fin färs blanda med fläskfärs ca 1/3 del krydda med salt och vitpeppar samr finklippt dill, blanda ut färsen med mycket vispgrädde, färsen suger mycket grädde, låt stå ngn timme kolla konsistensen ev rör ned mera grädde, forma hamburgare och sek på medelhög värme till dess de är genomstekta, servera med kokt potatis skirat smör och rårörda lingon. detta är fantastiskt gott tro mig.Om ni har lyckan att få några stora aborrar förordas på det bestämdaste filéad panerad och stekt aborrfilé med kokt potatis och skirat smör.
Nu väntar vi på snön Gimli och ja den kommer säkert snart, då åker plogen fram till min fyrhjuling som är ett utmärkt plogredskap, dessutom är det roligt att jobba med denna.
Mina döttrar överrsakade mig ned att resa från Stockholm och hit upp i lördags, de ville träffa mig på fars dag de vet vad jag tycker så resan upp var fardagsgåva, mer än nog kan man tycka men roligt var det med god middag mm.
Ha en bra dag önska vi i Älgnäs.
Kommentarer
Trackback