Detaljhandelns girighet.

Idag skall jag skriva och belysa girigheten hos våra detaljhandlare i livsmedelsbranchen.De TV-program som sänds i Sveriges alla kanaler är laddade med kockdueller och matlagningesprogram minst ett per kanal och vecka alla med mer eller mindre kända kockar av båda könen.Just nu gäller "Lägg" av olika djur,en styckningsdetalj som förr ansågs billig och för det mesta måste beställas,varför då,jo det tar tid att tillaga "Lägg" 2-3 tim i grytan,detta har inte dagens mäniskor tid med,de förstod inte att grytan sköter sig själv t.ex på kvällen när man sitter och tittar på TV,för att ätas dagen därpå eller nästa dag,de flesta grytor blir godare av att stå ett dygn eller så i kylen,sedan värms den upp på samma tid det tar att koka potatis eller ris.Så gott som samtliga matlagningspropgram lyfter fram just "Lägg" och andra förr så billiga styckningsdetaljer typ "Bog" "Högrev""oxsvans".och hör och häpna helt plötsligt koster dessa lika mycket som ädlare styckningsdetaljer i matbutiken.Ex."Högrev som tidigare gick att få för c:a 40:-/Kg koster nu närmare 100;- hos de butiker jag har kollat,sak samma med "Oxlägg" och "Lamlägg".Är detta en tillfällighet? nej knappast,slakteriernas och dagligvaruhandlarnas Lobbyverksamhet har trollat fram alla dessa matprogram som för övrigt är nogranna med produktplacering dolda i filmerna.Allt för att öka giriga afärsinnehavare och grosisters vinster.De har bara mer pengar in i sina huvud.Det sägs att 8 av 10 Feraribilar säljs till ICA-handlare,sant eller inte de blir alla omåttligt förmögna på oss kunder och vår otroliga okunskap numera.Den moderna mäniskan kan inte laga mat,detta gäller inte alla men säkert 80% av de stressade mäniskor som girigt utnyttjas av våra företag i gränslandet för vad som är tillåtet för det mesta,det är idag arbetsgivarens tid med eoner av arbetssöka,och arbetssökande att välja på,och man gör detta också jag vet en arbetsgivare som bara tar in folk med F-skattsedel för att vid behov kunna göra sig av med vederbörande vid lågbeläggning,vissa Livsmedelshandlare använder bemanningsföretag av samma skäl,de får gå hem mitt på dagen för att återkomma kl 1600 - 1900.samtidigt som handlaren drömmer om sin nya Ferari som väntar hos bilhandlaren.jag tycker det är stötande att de säljer kött med riktigt dålig kvalité till höga priser,jag handlar numera kött direkt av bonden eller på Lidl som faktiskt har hygglig kvalité på sitt kött åtminstone i Söderhamn Hos de stora kedjorna handlar jag aldrig kött speciellt inte deras eget trådiga sega och hårda kött.Det fina köttet går till krogarna,det har en säljare jag känner berättat för mig,annars tappar de krogarna som är en stor del av deras inkomst.Utländskt kött behöver inte vara sämre det som är märkt Svenskt är oftast ompackat eller marinerat i Sverige för att kringgå bestämmelserna om ursprungsmärkning,som för övrigt lämnar stora luckor att utnytja. Lag mera mat. PESVA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0